Psychotherapeut Nijmegen

Bij Bertie Neeskens aan de Graafseweg in Nijmegen kunt u terecht voor verschillende soorten behandeling.  U kunt terecht voor:

  • Psychotherapie
  • Psychologische behandelingen
  • Diagnostiek

Psychotherapie is een behandelmethode die wordt toegepast bij psychische klachten en problemen. De therapie bestaat in de regel uit gesprekken met een deskundige hulpverlener – de psychotherapeut. Deze lost geen problemen voor u op maar helpt u nare dingen anders te zien, pijnlijke gevoelens te verwerken, of moeilijke situaties anders aan te pakken. Het doel van de psychotherapie is uw psychische problemen of klachten op te heffen, of zoveel te verminderen dat u er minder last van heeft.

De problemen waarvoor mensen therapie nodig hebben zijn heel verschillend. Voorbeelden van psychische problemen zijn angsten, somberheid/depressie, identiteitsproblemen, persoonlijkheidsproblemen. Vaak liggen negatieve ervaringen aan de problemen ten grondslag.
Psychotherapie komt in beeld als het niet meer mogelijk lijkt om uw problemen in uw eentje of met behulp van vrienden op te lossen.